Keeping up with the Superstars

In 2018 bedachten de Superstarsleerlingen dat ze een YouTube serie wilden maken. Het werd een realityserie over de toneelgroep met een knipoog naar ‘keeping up with the Kardashians’. Elke leerling bedacht zijn eigen personage en samen schreven en bedachten we de afleveringen waar we erg veel plezier aan beleefden.

Twee jaar later zitten we af en aan in een lockdown. Onze voorstellingen gingen niet door vorig jaar en hoe het dit jaar komt is ook nog onduidelijk. Reden om de YouTube serie nieuw leven in te blazen. De eerste aflevering konden we maken in november, in ons toneellokaal. De tweede aflevering hebben we gemaakt via Zoom. En dan merk je dat dat toch heel wat anders van je vraagt qua acteren. “Het is echt raar om op je eigen kamer te acteren”, aldus een leerling. Of wat te denken van het feit dat iedere speler continue volop in beeld is. Je concentratie verliezen zou de hele opname verpesten.

Ik ben dan ook supertrots op de groep Superstars die deze uitdaging aan wilden gaan! Ik ben ook echt onder de indruk van hoe ze zich wisten te houden in soms erg grappige situaties: de spelers bleven in hun rol en reageerden van daaruit. We hebben weinig scènes over hoeven doen. En het leuke van spelen via Zoom is dat je echt iedere speler de hele tijd kunt zien. Elke keer als je de aflevering ziet valt er wel weer iets nieuws op.

De aflevering staat niet openbaar, in verband met privacy. Maar een paar mooie foto’s mag ik hier wel plaatsen. Mocht je de aflevering erg graag willen zien, stuur dan even een mailtje.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *