Première ‘It’s a wonderful life’

Na twee keer uitstellen is het nu eindelijk zover: de première van ‘It’s a wonderful life’! Aanstaande zaterdag spelen we deze kerstklassieker op geheel eigen wijze in het dorpscentrum van Weidum.

Het is kerstavond. In de hemel is het druk met allerlei gebeden die vanaf de aarde komen.

Hoofdengel Joseph is met name bezorgd over een groot aantal gebeden met betrekking tot George Bailey. Bailey staat namelijk tamelijk wanhopig in de sneeuw op een brug. Clarence Odbody, een engel tweede klas, wordt er op uit gestuurd om hem te redden.

Om George te laten beseffen wat de waarde en invloed van zijn leven is laat Clarence hem de wereld zonder hem zien, alsof George nooit geboren was. De afloop van het verhaal is alles behalve onverwacht, het is immers een terechte kersthit, maar de weg er naartoe wel.

We spelen dit stuk op een onbehouwen manier, geïnspireerd op het boek van Michael Green. Een stuk binnen en stuk zou je kunnen zeggen. We spelen een amateurtoneelgezelschap met onze eigen verhalen en perikelen. En samen moeten we zien dat we dit kerststuk tot het einde uitspelen. En dat vergt veel doorzettingsvermogen…

Voor meer info en kaarten: www.wigproducties.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *