Cursisten stralen in het Posthuis Theater

Wat hebben wij een geweldig weekend beleefd in het Posthuis Theater afgelopen weekend. Vier voorstellingen zijn er gespeeld door vier groepen toneelcursisten met aanvulling van de musicalklas van DansHIER uit Heerenveen.

Zaterdag waren de superstars groepen aan de beurt met hun voorstellingen “welkom bij de geschiedenis van het theater” en “who’s lying”. Een gezellige dag met technische doorlopen, patat eten, spelletjes doen en daarna spelen voor een volle zaal. Voor sommigen was dit de eerste keer op het podium. Extra spannend dus. Mirte en ik zijn ontzettend trots op iedereen en blij met alle positieve reacties van het publiek.

Zondag speelden de Superstars plus groep met de musicalklas een prachtige, interactieve voorstelling “de Heksen”, vol humor, dans, zang en filmpjes. De groep heeft de voorstelling helemaal zelf bedacht en geschreven en ook de kostuums en props zijn zorgvuldig gekozen en gemaakt door de leerlingen zelf. Daarna was het de beurt aan de volwassenen om “As you like it” van Shakespeare ten tonele te brengen. Met zichtbaar spelplezier heeft deze groep laten zien dat ze boven zichzelf uit konden stijgen. Een niet makkelijk stuk op deze wijze voor het voetlicht brengen verdient niets meer dan heel veel lof. Het publiek deed gezellig mee en er was zelfs een ‘open doekje’.

En nu lekker nagenieten. De laatste lessen zijn deze week en volgend jaar zijn we er weer!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *