Superstars luisteren opening griezeltentoonstelling op.

Op vrijdag 15 november was de officiële opening van de tentoonstelling ‘DoodEng’ van het Willem van Haren museum in Heerenveen. Het museum is gevestigd in hetzelfde gebouw als waar ik mijn theaterlessen geef voor Ateliers Majeur.

Van rariteitenkabinet tot spookhuis. Het Willem van Haren museum staat in het teken van griezelen. Van jong tot oud houden mensen van griezelen. En gegriezeld werd er afgelopen vrijdagavond. De superstars waren uitgenodigd om de opening op te luisteren met een korte, griezelige act.

IMG-20131115-WA0009

Nadat iedereen er werkelijk ‘creepy’ uitzag konden ze zich gaan verstoppen. Directrice Linda Trip begon de ca. 50 aanwezigen te vertellen over het ontstaan van de tentoonstelling. Over het waarom we graag griezelen, de functie van griezelen en de inhoud van de tentoonstelling. Ineens viel het licht uit en kwamen de creeps tevoorschijn. Buiten in het ’theehuisje’ werd een brute moord gepleegd en van verschillende kanten kwamen zombies om de mensen angst in te boezemen.
Vervolgens werden de aanwezigen uitgenodigd de tentoonstelling te bekijken en het spookhuis te betreden. Ook daar moest je oppassen voor zombies en andere engerds. Nog nooit hoorden we zoveel gegil in het museum.

2013-11-15 20.24.36

Wat is het heerlijk om te griezelen en wat is het leuk om mensen te laten schrikken. Wat mij en mijn leerlingen betreft: dit smaakt naar meer!

Wil je de tentoonstelling bekijken? Of wil je meedoen aan een spannende spooktocht of zombierun? Houd de site van het museum dan goed in de gaten! www.willemvanharen.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *