Fanmail uit de Oekraine

Afgelopen week kreeg ik een mail van ene Dimitri uit de Oekraine. Een mail geschreven in gebrekkig Nederlands, maar met een oprechte toon. Dimitri had ooit ‘Marieke’ gezien en gehoord in Vara Laat en het lied had hem niet losgelaten. Nu had hij het lied gevonden op mijn site en beluisterde daar ook mijn andere liedjes.
Het lied ‘Kinderwens’ had hem erg geraakt, maar hij kon het niet helemaal verstaan. En dus vroeg hij mij of ik hem de tekst wilde mailen.

Achterdochtig als ik was, mailde ik hem met de vraag: is dit een serieuze mail?

Vandaag kreeg ik een prachtige mail terug die me ontroerde. Dimitri vertelde dat hij in Groningen woonde 10 jaar geleden. Hij heeft er drie jaar gewerkt en gestudeerd tot hij moest stoppen. Terug in Oekraine ging hij op zoek naar Nakkes en onze muziek, maar kon vrijwel niets terugvinden.

Zelf ben ik ook wel eens op zoek gegaan en vond op een russische site een mp3’tje van ‘Marieke’. Heb me altijd afgevraagd hoe het daar kwam. Nu weet ik het.

Het voelt heel speciaal om een fan te hebben van zo ver 🙂
Suus en ik hebben het geweldig gehad met Nakkes en verlangen er soms wel eens naar terug. Maar ook al staan we niet meer op de planken, onze liedjes leven voort in ons publiek.
Bedankt Dimitri voor je mail!

“Ik wens U al het beste. Dit liedjes hebben door hele mijn leven doorgegan.
Dimitri”

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *