Presentaties van de toneelgroepen

Het is bijna zover! De presentaties van de theatercursussen komen eraan. In de komende twee maanden zullen de groepen laten zien wat ze bedacht, gemaakt en geoefend hebben.

17 mei Midistars en Maxistars in het kunstcafé van de Heerenveense School
6 juni Toneel 1 en 2 in de grote zaal van het Maskelyn
14 juni Superstars Plus in het kunstcafé van de Heerenveense School
22 juni Superstars 1 en 2 in de grote zaal van de Rinkelbom

Midistars “De dag dat het water uit de wensput verdween”.
Een eigentijds sprookje, ontstaan uit improvisaties. Janna wordt vanuit Nederland meegenomen naar Sprookjesland. Ze blijkt hier vandaan te komen. Sprookjesland heeft Janna nodig, vooral als blijkt dat de koningin het water uit de wensput heeft gestolen…

Maxistars “Escaperoom”.
Een groep bekende vloggers krijgen een brief met daarin verontrustend nieuws: een YouTube kanalen zijn gehackt. Ze moeten allen op een zeker tijdstip op een onbekende locatie verschijnen en daar opdrachten uitvoeren. Lukt het hun om uit de escaperoom te ontsnappen en hun kanalen terug te krijgen?

Toneel 1 Vanuit allerlei opdrachten hebben de kinderen zelf scènes gemaakt die soms clownesk en soms sprookjesachtig zijn. Voor velen een eerste keer optreden voor het publiek, dus reuze spannend!

Toneel 2 ‘De vloek – er was eens een sprookje’. Hoe het verder gaat na ‘lang en gelukkig’ laten de kinderen van Toneel 2 zien. De bekende sprookjesfiguren hebben inmiddels al kleinkinderen en die beleven hun eigen sprookjes, waarin mobiele telefoons en nieuwe apps een belangrijke rol spelen…

Superstars Plus ‘Impro – voorstelling’. De Superstars Plus gaan dit jaar experimenteren met een voorstelling die geheel geïmproviseerd gaat worden, met als extra spelelement ‘de weerwolven van Wakkerdam’. De rollen staan al wel vast, maar het verhaal wordt deels bepaald door het publiek. Tussendoor vallen er ook nog personages uit, doordat er weerwolven in het spel zijn die medespelers elimineren. Kan het publiek ontdekken wie de weerwolven zijn?

Superstars 1 ‘Het is maar een rijstkorrel, of niet..’. De directrice van een noodlijdend museum, doet er alles aan om publiek te trekken. Ze heeft nu, naar het schijnt, een rijstkorrel naar het museum gehaald die ooit van Cleopatra was. Maar dan verdwijnt de korrel. Is hij gestolen? Is hij gekookt en opgegeten? Is hij verdwenen in een stofzuiger? Of….?

Superstars 2 ‘Ken je mij? Wie ken je dan?’. Elf jongeren worden een week lang opgesloten voor de wetenschap. Ze komen zichzelf en elkaar tegen in deze voorstelling, waarin de oordelen over elkaar niet onder stoelen of banken worden geschoven. Wat maakt dat deze jongeren verschillen van elkaar? Maar misschien belangrijker: wat hebben ze gemeen?

Alle presentaties zijn vrij toegankelijk, met uitzondering van de voorstellingen in de Rinkelbom. Daar wordt een entreeprijs van 5 euro gerekend.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *