Lipdub

Wie kent het niet? Een lipdub.

Een lipdub is een videoclip van een lied dat geplaybackt wordt, opgenomen in 1 take. Verschillende scholen, bedrijven en vriendengroepen hebben er inmiddels een gemaakt. Je neemt een lekker up tempo nummer met aansprekende teksten en daar gooi je dan al je creativiteit op los. Wat kun je doen met de teksten? Wat geeft mooie plaatjes? Wat zijn mooie beelden? Mijn ervaring met het maken van een lipdub: het is een feestje en goed voor de teambuilding!

Voor Ateliers Majeur mocht ik samen met danscollega Marjanne Oost een lipdub maken met groep 8 van ‘de Paedwizer’ in Beetsterzwaag. Een lipdub als onderdeel van de groep 8 musical, op een nummer uit diezelfde musical. Met een groepje van 10 creatieve groep 8-ers gingen we brainstormen. Van de grote berg aan ideeën hebben we de leuksten uitgezocht. Een van de leerlingen werd hier zo enthousiast van, dat hij maar bleef bedanken voor de leuke middag. (Trouwens de 2 vrijdagen daaropvolgend weer.)

2013-06-21 15.10.12

De vrijdag na de brainstorm dag hebben we de lipdub in blokjes gerepeteerd, beginnend buiten op het plein (en op het dak van de school). De kinderen werkten hard en wisten snel wat ze moesten doen. Marjanne en ik zorgden voor de juiste timing, zodat we op tijd van locatie naar locatie gingen. Een hele puzzle.

De laatste vrijdag was de opnamedag. Ik denk dat we na 3 a 4 takes de clip er helemaal op hadden, met zo weinig mogelijk foutjes. We hebben genoten en het eindresultaat mag er zijn!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *