Mijn eerste blogpost

Mijn eerste blogpost op mijn eigen website.

Weblogs of blog posts zijn ontstaan vanuit het online bijhouden van dagboeken. Tegenwoordig deelt men informatie, hersenspinsels, foto’s en filmpjes via een blog met een vast publiek van volgers.

In een tijd waarin van cultuur gevraagd wordt om ook zakelijk steeds creatiever te worden, lijkt het bijhouden van een blog een juiste stap. Via dit blog zal ik vertellen over projecten waar ik mee bezig ben, toneelteksten verkopen, mijn diensten als liedjesschrijver aanbieden en wat er verder nog ontspruit aan mijn creatief brein. Ik wil theaterdocenten en theatermakers inspireren en motiveren ook hun ervaringen te delen.

Op dit moment werk ik aan diverse voorstellingen bij Ateliers Majeur.

Zo werk ik met de oudere kinderen (groep 6-8) aan de voorstelling ‘Het Moordfeest’ (zie meer onder ’theaterteksten’). Dit stuk gaat over een jarige baron die vermoord wordt op het feest ter ere van zijn 50e verjaardag. Het publiek is ingehuurd als detectives en moet deze moord op zien te lossen.  Het leuke aan dit stuk is dat je als publiek de voorstelling 2 keer bekijkt, maar vanuit 2 verschillende perspectieven. Een keer vanuit de feestzaal. En een keer vanuit de keuken waar het personeel druk bezig is voor het feest. Weet het publiek verbanden te leggen tussen hetgeen ze zien?

 

Met de musicalklas maken we een eigen versie van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. Samen met danscollega Marion Nagelhout en zangcollega Hanneke Castelein maak ik deze voorstelling met 14 enthousiaste meiden in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Uitvoeringsdatum: 15 juni 2013.

 

Mijn produktiegroep bij Ateliers Majeur ‘de Superstars’ werkt aan ‘Lang en Gelukkig’ van Don Duijns. Dit stuk is verfilmd met Arjan Ederveen in de hoofdrol. 11 jongeren in de leeftijd van 13-19 jaar werken aan dit stuk. Ik krijg daarbij hulp van Diede Tanja van DDrive, Friesland College, artiest drama.

Uitvoeringsdatum: 1 juni 2013

 

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *