Een vleugje vrolijkheid

Vandaag postte mijn vriendin Jenny Hoekstra op haar facebookpagina het volgende:
“Groet jij naar onbekende mensen op straat? Toen ik klein was groette ik alle mensen op straat. Toen ik ouder werd stopte ik er mee omdat ik niet altijd terug gegroet werd. Nu ben ik er weer mee begonnen, (kort) contact maken met mensen op straat. Soms kijken ze me raar aan, van ken ik jou? Anderen groetten heel hartelijk terug. En daar focus ik mij op!! Groet jij naar mensen op straat?”

Grappig, want afgelopen week was ik mij heel erg bewust van leuke, kleine onderonsjes met mensen op straat. Met een man deelde ik een moment van opluchting toen een kat onder een rijdende auto doorschoot en er zonder kleerscheuren vanaf kwam. En dan die glimlach van die jongere in die zwarte kleding met piercings, omdat we niet konden beslissen hoe we elkaar op de smalle stoep zouden passeren.

Je hebt geen idee wie die mensen zijn. Ik weet niet waar die meneer en die jongen naar op weg waren. Of wat hun plannen waren voor die avond. Ik kom ze waarschijnlijk nooit meer tegen. Maar even was er een moment van contact. Van mens tot mens. Zonder oordelen. Wederzijds.

Vanavond in het geweldige programma ‘Man bijt hond’ lieten ze een portret zien van een meneer uit Bulgarije. Hij woont hier in Nederland. Alleen. Zijn gezin woont in Bulgarije. Hij werkt hier om zijn kinderen te kunnen laten studeren. Elke avond skyped hij met ze.
De meneer vertelt dat hij eenzaam is en zijn gezin mist. Om zichzelf en anderen op te vrolijken verkleed deze meneer zich af en toen als Mario, van ‘Mario Brothers’. Hij lijkt ook inderdaad op dit bekende figuurtje.
En verkleed als Mario gaat hij de stad in, laat zich fotograferen met mensen, en tovert een glimlach op vele gezichten.

Een geweldig voorbeeld van wat Jenny bedoelt met haar bericht, tenminste als ik de onderliggende boodschap goed begrijp: laten we weer wat vaker contact maken op straat met volslagen onbekenden. En laten we nou hiermee het leven wat vrolijker maken!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *