Persoonlijk Cultuur Budget

Woon je in de gemeente Heerenveen en ben je 18 jaar of jonger? Dan heb je recht op het Persoonlijk Cultuur Budget!

Van de website van Ateliers Majeur:

Jij hebt recht op PCB! Sinds 1 september 2018 is er een persoonlijk cultuurbudget (PCB) voor iedereen tot 18 jaar in de gemeente Heerenveen! Dit budget is voor jou persoonlijk en bedoeld om in jouw eerste twee lesjaren de financiële drempel voor het volgen van lessen en cursussen iets te verlagen.

Hoe werkt dat?
Je kiest een cultuuraanbieder uit, meldt je aan en vertelt de aanbieder dat je graag gebruik wilt maken van het PCB. De aanbieder neemt dan contact met ons op en regelt het verder allemaal voor jou.

Let op:

  • Het is een persoonlijk budget wat op jouw naam staat.
  • Je kunt het budget in totaal slechts 2 jaar inzetten. Dit betekent dat je dus niet eerst 2 jaar muziek met korting kunt volgen en daarna 2 jaar dans.
  • De hoogte van je PCB is afhankelijk van de lesprijs, lesduur en de lengte van de cursus van de door jou gekozen cultuuraanbieder. De bedragen in het overzicht zijn maximum bedragen.
  • PCB kun je alleen aanvragen als je in de gemeente Heerenveen woont én les hebt in de gemeente Heerenveen.
  • Let op: PCB is gebaseerd op het feit of je al eerder subsidie hebt ontvangen door bijvoorbeeld lessen bij Ateliers Majeur te volgen. In het geval van het antwoord ja, dan krijg je nog 1 jaar PCB of zelfs géén PCB. Cultuuraanbieders kunnen dit navragen door contact op te nemen met Margje.

Hoeveel PCB kan ik maximaal krijgen?

  • Als je theaterlessen volgt, krijg je in je eerste lesjaar 35% korting tot maximaal €105,- en in je tweede lesjaar 20% korting tot maximaal €60,-.

Woon je buiten Heerenveen of is de cursus nog steeds erg duur na deze korting? In dat geval kun je contact opnemen met het Jeugdcultuurfonds en/of met Stichting Leergeld.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *