Heden Hidske

In 2010 stond er een stukje in de Leeuwarder Courant die je vandaag de dag zo weer zou kunnen plaatsen:
Friesland heeft behoefte aan jong, komisch talent (LC 17/09/10)

Vacature:
Friese grappenmaker (m/v)
Het wemelt van de cabaretiers. Je hebt Brabantse, Twentse, Zeeuwse, Amsterdamse natuur- lijk, maar uit Friesland komt er haast geen een. Ja, er is Jan Jaap van der Wal die zijn jeugd in Leeuwarden doorbracht, maar dat is het dan wel zo’n beetje. Wat is er aan de hand? Een kleine zoektocht naar de grappige noor- derling.

Om aan deze behoefte te voldoen, en met mijn Nakkes-ervaring in mijn rugzak, besloot ik aan de slag te gaan met een Friese Komedieserie met als werktitel: “Heden Hidske!”. Na een jaar van brainstormen, schrijven en veel lachen ligt er een script op tafel, geschreven door mijn compagnon Johran Koning.
Heden Hidske speelt zich af in een fictief dorp in Friesland. Het publiek leeft mee met de 4 hoofdpersonages, allen inwoners van het dorp. De serie zal de friese cultuur onder de loep nemen met een flinke dosis humor en zelfspot.

In de zomer van 2013 zal de pilot aflevering opgenomen worden. Ben je nieuwsgierig geworden? Zou je mee willen werken aan de serie? Neem dan contact op catrienvdmolen@gmail.com

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *