Hardegarijp

Hardegarijp. In het Maskelyn ga ik theaterlessen geven.

De lessen starten weer in de week van 3 september!

Toneel 1. Bij toneel 1 leer je in de huid te kruipen van een ander, om je fantasie om te zetten tot beelden en scènes en je leert te spelen voor publiek. Plezier en leren durven staan voorop in deze cursus. We werken toe naar een presentatie waarin volop ruimte is voor de inbreng van elke leerling.

Toneel 2. Bij toneel 2 leer je hoe je een personage ontwikkelt, hoe je met een theatertekst omgaat en je leert improviseren. Samen gaan we kijken waar jouw talenten liggen en maken we een gezamenlijke presentatie waarin jij laat zien wat je kan.

Jongeren. Bij de jongeren werk je met improvisatie (theatersport, de vloer op) en ook werken we met vaste teksten. Je leert om in de huid van een personage te kruipen met gebruik van je lijf en je stem. Van onverwachte, verrassende en spannende situaties die ontstaan op de vloer naar prachtige scènes die we samen gaan regisseren.

Volwassenen. De vloer op is bekend van tv. Je krijgt een personage, locatie en situatie en dan ga je de vloer op. Zonder script. Zonder voorbereiding. Wel leer je verschillende speltechnieken waarmee je steeds zekerder ‘de vloer op’ gaat. Spelplezier en durf staan voorop in deze cursus. Geschikt voor beginners en de meer gevorderde spelers.

Rooster donderdag:

Toneel 1 (6-9 jr) 17:15 – 18:15 uur
Toneel 2 (10-12 jr) 18:15 – 19:15 uur
Jongeren (12-18 jr) 19:30 – 20:30 uur
Volwassenen (18+) 20:30 – 21:30 uur

30 lessen per jaar.

Voor meer info of opgeven voor een proefles mail naar: catrienvdmolen@gmail.com