The Voice of Heerenveen

Afgelopen zaterdag mocht ik samen met Lennart Boonstra ‘The voice of Heerenveen’ presenteren in de Rinkelbom te Heerenveen. Dit evenement is een samenwerking tussen Ateliers Majeur, Vocaliez, zangzolder en muziekcentrum de Speeldoos. 50 kandidaten, van 12 tot 45 jaar, stonden zenuwachtig hun beurt af te wachten. Wij mochten als presentatoren de kandidaten bijstaan in de coulissen vlak voor hun optreden. Sommigen hadden nog een peptalk nodig, anderen een glaasje water, weer een ander was ijzig kalm. Ervaren en onervaren performers/zangers hebben allemaal goed gepresteerd. Ik was aangenaam verrast door het niveau, de kwaliteit van de kandidaten. Ook waren ze zeer aan elkaar gewaagd wat het lastig maakte voor de drie juryleden: Jasper, Marcia en Lysbeth.

kandidaten vormen spontaan een koor in de gang.
the voice in the hall

Op zaterdag 5 april staan er maar liefst 12 kandidaten in de finale die strijden om de titel: The Voice of Heerenveen. De winnaar mag optreden tijdens het Simmerfest festival in Heerenveen, zingen in het radioprogramma ‘Noardewyn’ en krijgt een professionele (youtube) opname van zijn lied.
Alle kandidaten krijgen een workshop aangeboden van Elkse de Wall, zangeres die studeerde aan de popacedemie in Leeuwarden en die o.a. de titelsong schreef en inzong voor de serie ‘Moordvrouw’ met Wendy van Dijk.
Elske zit ’s avonds ook in de jury samen met Elzemien Brouwer en Lucette van den Berg (zangdocenten).

Wil je zelf zien of er talent tussen zit? Zorg dan dat je erbij bent zaterdag 5 april in de Rinkelbom om 19:30 uur!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *