Actrice

In 2019 speelde ik in de voorstelling ‘De Kruistochten’ (Alan Ayckbourn) bij WIG producties, onder regie van Hans van Buuren. Ik mag in de rol van Ruth kruipen.

Over ‘De Kruistochten’:

De drie toneelstukken; Tafelmanieren, Woongenot en In een groen groen groen… zoals de Nederlandse titels van Alan Ayckbourns trilogie luiden, laten ons de kleinburgerlijkheid zien van zes personages wanneer zij een weekend doorbrengen in het ouderlijk huis van drie van hen. We zien in de volgorde van de drie stukken wat er dat weekend gebeurt in de eetkamer, zitkamer en in de tuin.

Het huis wordt bewoont door de onzichtbare, bedlegerige, maar tirannieke moeder en haar vrijgezelle dochter Annet die voor haar zorgt.

Op zaterdagavond wanneer het spel begint arriveren Annet’s broer Rik en zijn vrouw Sarah om de verpleegkundige taken van Annet over te nemen, zodat zij een weekend weg kan. Rik heeft nergens over nagedacht, maar Sarah gaat er vanuit dat Annet een weekend gaat doorbrengen met Tom, de lokale dierenarts, die als een oude trui om Annet heen hangt, maar eigenlijk niet in staat is haar het hof te maken.

In feite heeft Annet het weekend in het fantastische Nieuw-Vennep gepland met Norman, haar zwager, een assistent bibliothecaris die bereid is iedereen gelukkig te maken. Sarah, bazig, ongeduldig, bemoeizuchtig maar uiteindelijk erg kwetsbaar, praat Annet haar plannen uit het hoofd. Ze is niet overtuigend genoeg om Annet te doen besluiten een weekend met Tom weg te laten gaan.

Norman, die onverwacht opduikt om Annet op te halen, voelt zich buitenspel gezet en besluit actie te ondernemen en hier en daar wat schade aan te richten.

Ten slotte verschijnt onverwacht ook Ruth, Norman’s vrouw (en de zus van Rik en Annet). Ze is een machtige maar serieus-kortzichtige zakenvrouw die haar man betrapt met twee vrouwen die blijkbaar om hem vechten, maar ook zij wordt al snel verleid de nacht met hem door te brengen op een veel misbruikt nep-bont kleed voor de open haard.

Het verhaal eindigt op maandagochtend.
Allen erkennen hun opportunisme voor wat het is..

Vorig jaar speelde ik mee in de kerstmusical van het Posthuis Theater, naast Aart Staartjes, Joop Wittermans en Lysbeth Welling. Ik speelde de dame die zo graag de hoofdrol had willen hebben, maar die niet kreeg. “De magiër van Mildam” was de kerstmusical van 2017. Een kleine impressie:

 

In het verleden speelde ik o.a. bij Theater Traxx en heb gastrollen gespeeld in ‘Dankert en Dankert’ en in ‘Bit’ beide onder regie van Steven de Jong.